Privéactiviteit: flexibele of vaste boekbare tijdslots

Wanneer je bij een privéactiviteit hebt ingesteld dat jouw klanten of leden een sessie kunnen boeken of aanvragen (via Boekingsopties) dan kun je jouw beschikbaarheid tonen op basis van flexibele tijden of vaste tijden.

Om flexibele of vaste tijden in te stellen volg je de volgende stappen:

1. Ga naar Mijn Bedrijf > Activiteiten
  2. Klik op Wijzig van de desbetreffende activiteit of op de afbeelding
  3. Klik op Boekingsinstellingen

Je kunt vervolgens bij het veld "Beschikbare tijden" aangeven of je flexibele of vaste tijden wilt tonen wanneer klanten of leden een sessie willen boeken of aanvragen (via Planning in de klanten-app of portaal).

• Flexibele tijden: in geval van flexibele tijden dan kunnen klanten of leden tijden kiezen om de 5/10/15/30/60 minuten (afhankelijk van bedrijfsinstelling, zie hieronder). Ben je bijvoorbeeld beschikbaar vanaf 9 uur en je kan tijden kiezen per 15 minuten dan kunnen de volgende tijden gekozen worden: 9:00, 9:15, 9:30, 9:45 etcetera. Ideaal voor als je heel flexibel bent.
  • Vaste tijden: in geval van vaste tijden dan kunnen klanten of leden alleen vaste tijden kiezen op basis van de duur van de activiteit. Ben je bijvoorbeeld beschikbaar vanaf 9 uur en je sessie duurt 60 minuten, dan begint je planning met 9:00, 10:00, 11:00 etcetera. Ideaal voor als je structuur wilt aanbrengen.

Flexibel tijdslot (5/10/15/30/60 min) instellen

Indien flexibele tijden zijn ingesteld dan kun je eventueel instellen per hoeveel minuten een tijd geboekt kan worden. Flexibele tijdslots zijn standaard 15 minuten, echter kun je ervoor kiezen dit te veranderen naar 5, 10, 30 of 60 minuten. Om dit in te stellen volg je de volgende stappen:

1. Klik op je naam
  2. Ga naar Instellingen
  3. Scroll naar Planning & Rooster

Vervolgens zie je het veld "Flexibel tijdslot", hier kun je het tijdslot instellen.