Online training of les aanbieden

Wanneer je een online training of les aan wilt bieden waar men zich voor aan kan melden dan kun je het volgende doen:

1. Maak (online) activiteit aan of wijzig bestaande activiteit

Eerst is het belangrijk om een activiteit aan te maken, zodat je een sessie kunt inplannen in de agenda. Wanneer je een activiteit aanmaakt kun je onder het tabje Planning bij Boekingsopties onderaan instellen of je wilt dat het online activiteit is.

Je kunt ook altijd een bestaande activiteit wijzigen naar een online activiteit en de naam van de sessie wijzigen in de agenda, zodat jouw klanten of leden weten dat het om een online training of les gaat.

2. Sessie (online training) inplannen in agenda en link opgeven

Als tweede stap maak je een of meerdere sessies van de activiteit aan in de agenda. Jouw klanten en leden kunnen nu de online training of les zien in de Planning van de app/portaal en zich aanmelden.

Vervolgens kun je per sessie OF reeks de link naar de stream opgeven:

1. Klik op de Sessie waar je de link voor wilt opgeven
  2. Klik op Wijzigen
  3. Vul bij Link de link naar de stream in
  4. Geef eventueel exra info bij Notitie voor link, zoals instructies of wachtwoord

3. Deel url/link van de stream

Op basis van de instelling bij de activiteit wordt via de boeking van de klant in de app/portaal de link direct gedeeld of 15 minuten voor aanvang van de sessie  Alleen wanneer een klant een boeking heeft gedaan wordt de link met de klant gedeeld.

Optioneel:

Je kan tevens een bericht naar alle deelnemers van de sessie (online training of les) sturen. Om een bericht te sturen naar alle deelnemers volg je de volgende stappen:

1. Ga naar Agenda en klik op de Sessie
  2. Klik op Stuur bericht
  3. Selecteer Bericht bij "Type bericht" (standaardinstelling)
  4. Vul bij bericht de link in die je wilt delen, bijv. [title](https://www.example.com)
  5. Selecteer Ja bij "Email versturen" en verstuur bericht

De deelnemers ontvangen nu zowel een e-mail als een bericht met de link in de app/portaal.

Via welke sites of apps kan ik mijn les streamen?

Er zijn veel sites of apps waarmee je jouw les kunt streamen. Hieronder zie je een aantal mogelijkheden:

• Zoom: met Zoom kun je heel eenvoudig online webinars aanmaken en de link delen.
  • Whereby: met Whereby kun je eenvoudig een online les of training aanbieden door een meeting room op te zetten en een unieke link te genereren die je kunt delen met jouw klanten of leden.
  • Facebook: op Facebook kun je live streamen, zo kun je bijvoorbeeld in een bepaalde groep live jouw training of les streamen. Klanten en leden kunnen dan ook altijd nog achteraf jouw training of les bekijken.
  • Youtube / Vimeo: zet jouw video's op Youtube of Vimeo en deel deze met jouw klanten of leden.