Reeks wijzigen

Om een reeks of terugkerende planning te wijzigen volg je de volgende stappen:

1. Ga naar Agenda
  2. Klik op een Sessie die behoort tot de reeks die je wilt wijzigen
  3. Klik op Wijzigen
  4. Indien je een reeks wilt wijzigen dan is het belangrijk om Reeks wijzigen te selecteren, zodat je de reeks van de sessie wijzigt en niet enkel de sessie.
  5. Vervolgens kun je de volgende instellingen van de reeks wijzigen:
    • Activiteit
    • Dag & tijd
    • Duur
    • Locatie
    • Trainer(s)
    • Naam sessie (indien anders dan naam van activiteit)
    • Groepsgrootte
    • Beschikbare plaatsen (indien anders dan instelling bij activiteit)
    • Einde van de reeks (inkorten of verlengen, lees ook hier)
      Verder kun je aangeven bij het veld Toepassen voor vanaf welk moment je de reeks wilt aanpassen. De volgende opties zijn mogelijk:
      • Alle sessies wijzigen vanaf de datum van de sessie die je hebt aangeklikt (standaard)
      • Alle sessies wijzigen vanaf vandaag
      • Alle sessies wijzigen in zowel verleden als toekomst
        LET OP: standaard worden alle sessies in de reeks gewijzigd indien de instellingen gelijk zijn aan de reeks, eerder aangepaste instellingen bij een enkele sessie zullen dan niet worden gewijzigd.
        Voorbeeld: mocht je eerder een instelling van een enkele sessie hebben gewijzigd die anders is dan de reeks, bijvoorbeeld locatie, dan zal deze instelling niet gewijzigd worden.
        Indien je dit wél wilt dan kun je dit aangeven bij het veld Eerdere wijzigingen overschrijven?.
         Nadat je de reeks hebt gewijzigd zie je de wijzigingen direct terug in de agenda.