Klant agenda synchroniseren

Wanneer een klant is ingelogd in de app of portaal dan kan de klant via Profiel naar de pagina Sync agenda gaan. In de app (telefoon/tablet) kun je naar Profiel gaan door via Home rechtsboven op het user-icoontje te klikken en via desktop kun je op Profiel in de navigatiebalk klikken.

Vervolgens kan de klant via een webcal link boekingen of aanmeldingen synchroniseren met zijn of haar eigen agenda, zoals Apple Calendar, Outlook of Google Calendar.

.ics bestand toevoegen aan agenda

Verder wordt er standaard een .ics bestand toegevoegd aan de e-mail die een klant ontvangt (indien de klant deze niet heeft uitgezet) als je een klant inplant voor een sessie of als de klant een boeking heeft gedaan. Hierop kunnen ze klikken om direct de sessie in hun agenda te zetten.

Google Calendar synchroniseert niet goed

Soms krijgen we meldingen van gebruikers die problemen ondervinden bij het synchroniseren van hun boekingen met Google Calendar. De manier waarop een iCal-feed werkt is dat de privé agenda (in dit geval Google Calendar) periodiek gegegevens opvraagt bij Trainin, dit wil zeggen dat Trainin niet de gegevens pusht naar Google Calendar, maar dat Google Calendar de gegevens opvraagt. Hoewel Google Calendar automatisch de gegevens automatisch opvraagt en bijwerkt, zijn de bijwerktijden enigszins onduidelijk en is er geen handige manier om een update te forceren. Google geeft zelf aan dat het tot 12 uur kan duren voordat de agenda wordt bijgewerkt, maar in de praktijk wordt het soms langer ervaren.