Trainin synchroniseren met eigen agenda

Je kunt eenvoudig de Trainin agenda synchroniseren met je eigen agenda, bijvoorbeeld Apple Agenda, Google Calendar of Outlook.

Om jouw sessies of de sessies van het bedrijf te synchroniseren met je eigen agenda volg je de volgende stappen:

1. Klik rechtsboven op je Naam en vervolgens op Mijn Profiel
  2. Daarna klik je op Synchroniseer agenda

Vervolgens kun je in het Starter pakket klikken op "Sync sessies".

En in het Pro pakket heb je de keuze om de gehele agenda of enkel je eigen sessies te synchroniseren.

Wanneer je erop klikt wordt automatisch de link geopend in de standaard agenda die is ingesteld (op je telefoon of desktop) en kun je de link toevoegen aan je eigen agenda. Op een Android telefoon kan de link niet geopend worden en kun je deze kopiëren en zelf toevoegen.

Hoe vaak wordt de agenda geüpdatet?

Wanneer een nieuwe sessie wordt aangemaakt of een sessie wordt geannuleerd, kan het enige tijd duren voordat deze verschijnt, omdat de privé agenda (bijv. Google calendar of Apple Agenda) de geplande updates niet onmiddellijk ophaalt. De manier waarop een iCal-feed werkt is dat de privé agenda periodiek gegegevens opvraagt bij Trainin, dit wil zeggen dat Trainin niet de gegevens pusht naar de agenda, maar dat de agenda de gegevens opvraagt. Voor de meest actuele informatie over sessies en boekingen raden we daarom altijd de Trainin agenda aan.

TIP: in sommige gevallen, zoals bij Apple Agenda, kun je instellen hoe vaak de agenda wordt ververst. Zorg ervoor dat dit zo vaak mogelijk wordt gedaan, bijvoorbeeld iedere 5 minuten, zodat je agenda sneller wordt geüpdatet.

MacOS vs iOS: Wanneer je jouw Apple Agenda veel gebruikt op iOS (iPhone) dan raden we aan de agenda van Trainin te synchroniseren door bovenstaande stappen via je iPhone uit te voeren en niet via je Macbook.

Google Calendar synchroniseert niet goed

Soms krijgen we meldingen van gebruikers die problemen ondervinden bij het synchroniseren van hun Trainin agenda met Google Calendar. De manier waarop een iCal-feed werkt is dat de privé agenda (in dit geval Google Calendar) periodiek gegegevens opvraagt bij Trainin, dit wil zeggen dat Trainin niet de gegevens pusht naar Google Calendar, maar dat Google Calendar de gegevens opvraagt. Hoewel Google Calendar automatisch de gegevens automatisch opvraagt en bijwerkt, zijn de bijwerktijden enigszins onduidelijk en is er geen handige manier om een update te forceren. Google geeft zelf aan dat het tot 12 uur kan duren voordat de agenda wordt bijgewerkt, maar in de praktijk wordt het soms langer ervaren. Het is in dit geval wachten totdat Google hier een verbeterde instelling voor maakt.

Link werkt niet op mijn mobiel (Android), wat kan ik doen?

Dan is er de mogelijkheid om de link te kopiëren op je mobiel: houd de link even ingedrukt, je krijgt vervolgens het volgende scherm te zien waar je de link kan kopiëren en inladen in Google Calendar.

Handmatig link toevoegen aan eigen agenda: