Spot booking instellen bij een activiteit

Indien je gebruik maakt van het Premium pakket of de "Spot booking"-add-on hebt geactiveerd in het Pro pakket dan heb je de mogelijkheid om per groepsactiviteit spot booking in te stellen.

Met spot booking kun je jouw klanten/leden de mogelijkheid bieden om een specifieke plek, apparaat of toestel te boeken, denk bijvoorbeeld aan een fiets, matje of reformer.

Spot booking biedt meerdere voordelen voor studio’s:

• Klanten en leden kunnen vooraf hun voorkeursplek reserveren, waardoor de noodzaak om vroeg aanwezig te zijn wordt verminderd en geschillen over plekken bij aanvang van de les verdwijnen.
  • Het vergemakkelijkt de lesorganisatie voor trainers en instructeurs, omdat klanten en leden direct een plek toegewezen krijgen.
  • De algehele boek-ervaring voor jouw klanten en leden wordt beter.

Je kunt spot booking instellen bij een activiteit door de volgende stappen te volgen:

1. Ga naar Activiteiten
  2. Klik op de desbetreffende groepsactiviteit of wijzigen via opties
  3. Scroll naar Boekingsinstellingen
  4. Ga naar het veld "Spot booking instellen" en kies "Ja"

De groepsgrootte die is ingesteld bepaalt in de basis het aantal plekken die boekbaar zijn.

Indien je hebt ingesteld dat men voor meerdere personen kan boeken, dan is het ook mogelijk om meerdere plekken tegelijkertijd te boeken.

Let op: spot booking kan niet worden ingesteld indien de activiteit op aanvraag is.

Ruimte aanmaken en plattegrond instellen

Je hebt de mogelijkheid om per locatie (via Locaties) een of meerdere ruimtes aan te maken en in te stellen. Wanneer spot booking is geactiveerd dan heb je ook de mogelijk om een plattegrond van een ruimte op te geven. Wanneer vervolgens de ruimte wordt gekoppeld aan de activiteit dan zullen jouw klanten of leden bij het doen van een boeking de desbetreffende plattegrond zien waarop ze een of meerdere plekken kunnen kiezen en boeken.

Let op: we helpen graag met het configureren van de ruimte, zodat de ruimte er piekfijn uit zal zien en alle plekken geboekt kunnen worden. Neem daarom contact op met support@trainin.nl.

Agenda / boeking beheren

Wanneer een boeking binnenkomt en je klikt op een sessie in de Agenda, bijvoorbeeld les of training, dan zie je direct de gekozen plek(ken) bij de deelnemer staan. Zowel de deelnemer als een medewerker kan de plek nog wijzigen. Wanneer iemand automatisch doorstroomt van de wachtlijst dan zal automatisch de beschikbare plek worden toegewezen.