Credits teruggeven aan abonnement

Hoe kan ik credits teruggegeven aan een lopend abonnement?

Het komt wel eens voor dat je credits wilt teruggeven aan een klant. Hieronder heb je 2 opties om credits terug te geven.

1. Credits teruggeven aan abonnement

Je kunt bij een abonnement het aantal resterende credits in de huidige periode aanpassen. Om het credits terug te geven bij een lopend abonnement volg je de volgende stappen:

1. Ga naar het profiel van de Klant
  2. Klik op tabblad Producten
  3. Klik op de opties-button  van het abonnement
  4. Klik op Credits resterend wijzigen

Let op: indien bij het abonnement is ingesteld dat ongebruikte credits kunnen worden meegenomen, dan kunnen de resterende credits ook in de vorige perioden, waarin de credits nog ingezet kunnen worden in de huidige periode, worden aangepast.

2. Losse sessies (product) teruggeven

Het kan zijn dat je losse sessies of credits wilt teruggeven, omdat bijvoorbeeld credits al van een abonnement zijn afgeschreven of het abonnement al is beƫindigd maar men nog credits resterend had. Je kunt in dit geval eenvoudig een losse sessie (dit is een type product), zoals een Losse les of 1x Personal Training, gratis verstrekken aan een klant. Mocht je dit product nog niet hebben dan kun je deze aanmaken. Vervolgens kun je de volgende stappen doen:

1. Ga naar profiel van Klant
  2. Klik op de opties-button  achter de naam van de klant
  3. Klik op Product geven
  4. Selecteer een losse sessie als product
  5. Geef aan dat geen betaling vereist is
  6. Optioneel: geef aantal producten op
  7. Klik onderaan op Verstuur