Factuur direct incasseren of innen

Indien een klant een machtiging heeft afgegeven, bijvoorbeeld via Mollie en door een SEPA-overeenkomst (digitaal) te tekenen, dan kun je het bedrag van een factuur direct bij deze klant innnen via SEPA-incasso (NL) of SEPA-domiciliëring (BE).

Welke stappen zijn hiervoor nodig?

1. Stel een factuur op via Financiën
  2. Selecteer vervolgens "Factuur aanmaken"
  3. Scroll naar veld Opties
  4. Selecteer "Factuur versturen per e-mail en direct incasseren"
  5. Klik op button Maak factuur

Hoe kan ik checken of de klant of lid een mandaat heeft?

Wanneer je SEPA-incasso (NL) of SEPA-domiciliëring (BE) hebt geactiveerd als betaalmethode dan kun je bij het profiel van de klant bij het veld "Mandaat" zien of de klant een mandaat heeft. Je kunt deze ook zelf toevoegen via dit veld.