Familieaccount aanmaken

Hoe kan ik of een klant een familieaccount aanmaken?

Voordat jij of een klant een familieaccount kan aanmaken is het belangrijk om eerst familieaccounts te activeren. Familieaccounts kun je enkel activeren wanneer je een Pro account hebt en kun je doen via de volgende stappen:

1. Ga naar Mijn bedrijf
  2. Klik op tabblad Instellingen
  3. Scroll naar Voorkeuren en dan het kopje Klanten
  4. Selecteer 'Optioneel' of 'Verplicht' bij Familieaccounts activeren

Familieaccount aanmaken of wijzigen als klant

Wanneer familieaccounts zijn geactiveerd is het mogelijk voor een klant om een product te kopen of een boeking te doen voor een familielid, bijvoorbeeld zoon of dochter. Een klant kan via Profiel familieleden toevoegen en wijzigen.

Indien het verplicht is, dan zal een klant altijd een familielid moeten opgeven. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor jeugdverenigingen of bedrijven die enkel activiteiten voor kinderen organiseren.

Familieaccount aanmaken of wijzigen als bedrijf

Jij kunt eenvoudig een familielid toevoegen aan een klant via de volgende stappen:

1. Ga naar het profiel van de Klant
  2. Klik op tabblad Details (standaardweergave)
  3. Ga naar veld Familieleden
  4. Klik op Familielid toevoegen

Indien je een familielid wilt wijzigen, kun je achter het wijzig-icoontje klikken van een familielid.

Let op: wanneer familieleden worden toegevoegd aan een account dan krijgen ze zelf geen apart account waarmee ze kunnen inloggen. Wanneer je dit wel wilt dan kun je een apart klantaccount aanmaken.