Omzetbelasting (btw) bekijken

Je hebt 2 manieren om na te gaan hoeveel omzetbelasting (btw) je verschuldigd bent over de verkoop van jouw producten en diensten.

1. Via Rapporten (vanaf Pro)

Om direct te kunnen hoeveel omzetbelasting (btw) je verschuldigd bent over de verkoop van jouw producten en diensten in een geselecteerde periode, volg je de volgende stappen:

1. Ga naar Rapporten
  2. Klik op het rapport Btw op sales

Vervolgens zie je een overzicht van de inkomsten per periode en kun je zien hoeveel omzetbelasting (btw) zal moeten worden afgedragen. Indien jouw producten verschillende btw-percentages (bijvoorbeeld 9% en 21%) hebben, dan zal de omzetbelasting daarin zijn onderverdeeld.

Let op: dit rapport is niet beschikbaar wanneer je een Starter-account hebt.

2. Via Financiën:

Verder heb je de mogelijkheid om via Financiën alle orderregels te downloaden in een Excel- of CSV-bestand. Je kunt dan per orderregel het btw-bedrag zien, daarnaast kun je het totale bedrag inclusief btw en exclusief btw zien. Om dit te doen volg je de volgende stappen:

1. Ga naar Financiën, je komt direct bij Sales
  2. Klik rechtsboven op de button Export
  3. Klik onder Orderregels welk bestandstype je wilt downloaden

LET OP: dit zijn enkel de betalingen die zijn gedaan binnen Trainin en zijn berekend op basis van de btw-percentages die zijn opgegeven bij de producten.