Verschil nieuwsbericht en dashboard-bericht

Indien je een Pro account hebt kun je eenvoudig nieuwsberichten en dashboard-berichten aanmaken en versturen. Hieronder wordt het verschil uitgelegd:

Nieuwsbericht

Een nieuwsbericht is een bericht dat bedoeld is voor informatieve doeleinden zodat jouw klanten of leden altijd op de hoogte kunnen blijven van alle ontwikkelingen.

Indien je een nieuwsbericht aanmaakt dan is dit bericht altijd zichtbaar onder Berichten in de klant-omgeving (app en portaal). Daarnaast heb je de mogelijkheid om het nieuwsbericht te versturen via e-mail.

Enkel klanten of leden die de nieuwsbrief hebben aangevinkt of hebben aangeven groepsberichten te willen ontvangen (afhankelijk of je het naar iedereen stuurt of naar een groep) krijgen in dit geval het bericht via e-mail.

Let op: Wanneer je marketing e-mails wilt versturen met plaatjes/filmpjes of bijzondere styling, raden we aan een ander programma te gebruiken, zoals MailChimp. Je hebt de mogelijkheid om andere software te koppelen aan Trainin en eigen automatiseringen te ontwikkelen middels webhooks.

Dashboard-bericht

Een dashboard-bericht is een kort en bondig bericht van maximaal 200 karakters dat je kunt weergeven op de Home-pagina (Dashboard) van je klanten of leden. Wanneer zij de app gebruiken of op de computer zijn ingelogd krijgen ze direct het bericht te zien. Klanten kunnen dit bericht vervolgens wegklikken. Een dashboard-bericht kan interessant zijn voor kleine belangrijke mededelingen.